miercuri, 23 septembrie 2015

Cum te asiguri ca angajatii isi fac foarte bine treaba?


Daca esti in tabara antreprenorilor iar singura solutie pentru a evolua este aceea de a angaja oameni, trebuie sa stii exact cum ii poti motiva si cum ii poti controla, in asa fel incat sa fie cat mai eficienti.  De regula, modul de gandire al angajatului este total diferit de modul de gandire al angajatorului, asadar, daca nu iei atitudine, risti sa descoperi ca toti angajatii vin la locul de munca doar pentru a pacali treaba.

Care sunt, asadar, metodele prin care te poti asigura ca angajatii isi fac treaba foarte bine?

In primul rand, prin gasirea unei metode cat mai eficiente de motivare. Un salariu fix s-ar putea sa le ofere un plus de confort, care duce automat la lene. Un salariu bazat pe performante insa, poate sa fie extrem de eficient, mai ales daca sunt oameni foarte ambitiosi in echipa pe care ti-ai facut-o.
Concurenta poate sa fie si ea cat se poate de productiva. Incearca sa angajezi cel putin 2 oameni pentru acelasi post si sa oferi bonusuri celui care isi face cel mai bine treaba. In felul acesta toata lumea va fi in priza si va trage in aceeasi directie.
Chiar si motivati insa, unii angajati refuza sa fie productivi, multumindu-se cu putin. In acest caz, niste microcamere video pot sa fie cat se poate de eficiente. Instaland minicamere video de care angajatii sa nu fie constienti poti sa obtii toate informatiile necesare, pentru a-i putea motiva si poti descoperi eventualele ilegalitati produse.
Daca alegi sa instalezi astfel de camere de supraveghere, este bine sa stipulezi in contractul cu fiecare angajat ca exista posibilitatea sa fie filmati. In caz contrar, pot aparea destul de multe probleme, deoarece urmarirea unei persoane fara acord reprezinta infractiune. Citeste cu mare atentie legislatia inainte de a lua o decizie si actioneaza doar pe baze legale.
In cazul in care nu crezi ca te descurci pentru motivarea angajatilor, alege sa mai angajezi o persoana care sa se ocupe de asta. Evident, persoana respectiva trebuie sa fie, la randul ei foarte motivata si sa aiba libertate deplina in ceea ce priveste modul in care poate sa se ocupe de echipa pe care o are in subordine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu